למה כשאתה מצית שקית פלסטיק, היא נמסה לגוש מוצק?
אם אתה מצית נייר זה נשרף לאפר.אז למה כשאתה מצית שקית פלסטיק, היא נמסה לגוש מוצק??
הוא נמס ולאחר מכן נשרף, אם ממשיכים לחמם עם להבה. חומר דליק עובר שלב של מעבר (מוצק -> נוזל או נוזל -> אדים) ואז הטמפרטורה שלו לא יכולה לעלות עד שהמעבר הושלם; כך הפלסטיק לא יכול להישרףכשזה עדיין נוזלי.
עם עץ, למשל, החלק הראשון של התהליך לא קורה כי זה לא נמס;
כך, מסיבה זו כאשר אתה מחמם אותו עם להבה הטמפרטורה של הלהבה יכולה לעלות לערך גבוה הרבה יותר, ואז זה מתחיל להתפרק ויוצר דלקים נדיפים כמו אלכוהול מתיל ואצטון (אם אתה צריך להיכנס למערכת לנקות את הציפורניים שלך וחנויות סגורות, אתה יכול לזקק עץ!).
עם דלק כמו בנזין, דלק יש לך כבר אדים נוכחים (אם הטמפרטורה היא לא נמוכה מאוד!) אז זה יכול להישרף אפילו אם זה עדיין נוזלי, כי מה שנשרף הוא למעשה האדים ולא הנוזל!
בשעווה, למשל יש להמיס אותה עם להבה ולאחר מכן לשמור על הגדלת הטמפרטורה בקטנה עד שכמותהאדים הנוכחי יספיקו כדי ליצור להבה עם אוויר.
זה כמו לשרוף מתכת כמו מגנזיום, למשל: המצית שלך נותן חום למתכת; המתכת סופגת את החום עד שהמתכת נמסה;לאחר מכן הוא שומרת על הלהבה, טיפת הנוזל הזעירה מגיעה לנקודת הרתיחה ~ 1100מעלות צלזיוס ולכן האדים יכולים לצרוב עם אוויר וליצור אור לבן מאוד מבריק.
זו הסיבה שאתה יכול לשרוף מגנזיום אך לא אלומיניום (שזה מאוד מאוד קשה), אפילו אם יש להם נקודת התכה דומה (~ 650 ° C): יש להם נקודת רתיחה שונה מאוד ~ C ° 1100 הטוב למגנזיום (שאתה יכול להגיע זה טמפרטורה עם מצית) ו~ C ° 2500 טוב לאלומיניום! (כמובן שאתה לא יכול להגיע אליו עם מציתאו עם מבער.
הסיבה שנייר ועץ משאירים אפר בגלל שהם מכילים מלחים, במיוחד K2CO3 מלח.
למעשה כך היו עושים סבון לפני 100 שנה, רתיחת אפר ובוץ.